Το χρυσοπράσινο φύλλο

Το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος "Το Χρυσοπράσινο Φύλλο" υποδέχτηκε και φιλοξένησε την κα. Ασπασία Ζήνωνος, υπεύθυνη του εν λόγω προγράμματος στο γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου στην Κύπρο.

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα "Χρυσοπράσινο Φύλλο" εκπονείται με τη σύμπραξη των δύο σχολείων, του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου και του Γυμνασίου Γεροσκήπου της Κύπρου και αφορά στη διετία 2019-2021. Υπεύθυνοι του Μουσικού Σχολείου σχετικά με το πρόγραμμα είναι η κα. Αργυρώ Μιχαήλ και η κα. Παπαδάτου Δέσποινα για το έτος 2019-20 καιη κα. Σπυρογιαννάκη Αγγελική για το έτος 2020-2021, οι οποίες σε συνεργασία με την Κύπρια συνάδελφό τους όρισαν τη θεματολογία και το επικοινωνιακό πλαίσιο των εργασιών.

Η δια ζώσης συνεργασία ξεκίνησε με την επίσκεψη της κας Ζήνωνος στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου του 2019, όπου γνώρισε το σχολείο μας, τους συναδέλφους και τους μαθητές που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συνεργασίας και επιμόρφωσης των συναδέλφων και κατόπιν γνωριμία και ενημέρωση των μαθητών. Η κα. Ζήνωνος φιλοξενήθηκε από το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου από την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου ως το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου του 2019 και ξεναγήθηκε σε χώρους περιβαλλοντικού, ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης μας, κο Νανόπουλο Βασίλειο και συζήτησαν για θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος. Τόσο η ίδια, όσο και οι συνάδελφοι αλλά και οι μαθητές του προγράμματος δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα της συνάντησης και ανυπόμονοι για την εξέλιξη και την ολοκλήρωση της συνεργασίας τους. Η επόμενη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος ορίστηκε την άνοιξη του 2020 και η ανταλλαγή των μαθητών θα πραγματοποιηθεί το έτος 2020-21.

Το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου προσβλέπει σε τέτοιου είδους συνεργασίες οι οποίες προσφέρουν δημιουργική μάθηση, πέρα από τα στενά όρια της τάξης, επικοινωνία μεταξύ μαθητών διαφορετικών χωρών ενισχύοντας την αμοιβαία κατανόηση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, απαραίτητων στις προκλήσεις των καιρών.

 πρμηλοοο   πρμηλοο   xrysoprasino