ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2016- 17

A. Διαδικασία αιτήσεων

Σας γνωρίζουμε ότι για την εγγραφή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια), για το σχολικό έτος 2016-2017, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους κατά το χρονικό διάστημα από 10 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2016. Μετά το πέρας της 31ης Μαΐου 2016, ουδεμία αίτηση θα γίνεται δεκτή.

Οι γονείς των υποψηφίων μαθητών των Μουσικών Σχολείων Αττικής και Πειραιά έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία (1) μόνο αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους σύμφωνα με τον πίνακα 1. Για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας οι γονείς υποβάλλουν μία μόνο αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους σύμφωνα με τον πίνακα 3 (Υπόδειγμα αίτησης).

Οι υποψήφιοι για επιλογή και φοίτηση στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων δεν στερούνται το δικαίωμα υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις διαδικασίες εισαγωγής σε άλλο Πρότυπο ή Πειραματικό Γυμνάσιο.

Β. Διαδικασία εξετάσεων

Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται ως μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2016-2017 θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες θα οριστούν από τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθούν τις εργάσιμες ημέρες από 16 έως 22 Ιουνίου 2016.  Συγκεκριμένα, η διαδικασία επιλογής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 και ώρα 10:00 με την γραπτή εξέταση των υποψηφίων [ακρόαση ηχητικού δίσκου (cd)]. Μετά την ολοκλήρωση της γραπτής εξέτασης, η διαδικασία εισαγωγής θα συνεχίσει την ίδια ημέρα με την εξέταση των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή. Αναλόγως του αριθμού των αιτήσεων η διαδικασία της εξέτασης των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή δύναται να διαρκέσει έως και την Τετάρτη  22 Ιουνίου 2016.

Οι θεματικές ενότητες, στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι, είναι: «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση Ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής.
Η βαθμολόγηση των υποψηφίων που εξετάζονται, γίνεται σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 3850/Γ2/16.06.1998 Υ.Α. «Λειτουργία Μουσικών Σχολείων» (Β΄658) όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δεν προβλέπεται αναβαθμολόγηση επί των αποτελεσμάτων της γραπτής και προφορικής εξέτασης.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 3850/Γ2/16.01.1998 Υ.Α. όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει δεν προβλέπεται διενέργεια επαναληπτικής διαδικασίας εξέτασης- επιλογής υποψηφίων. Ε

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2016

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

 

Επίσκεψη στις φυλακές ανηλίκων

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου, ως κοινωνικό σχολείο, ευαισθητοποιημένο στα προβλήματα της νεανικής ηλικίας, επισκέφθηκε στις 21 Μαρτίου 2016, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού, τις φυλακές ανηλίκων του νομού Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, δύο μουσικά σύνολα-μπουζούκι και κλαρινέτο-, με 13 μαθητές: (Βαλσαμάκης Αναστάσιος, Τζωρτζιόπουλος Βασίλης, Ευμορφιάδης Γιάννης, Πατουχέας Νίκος, Αγγιστριώτης Γεώργιος, Βιώνης Σωτήρης, Ανδρέου Δήμητρα, Ζερβού Παναγιώτα, Δρίτσας Στέλιος, Φωλιάδης Αιμίλιος, Γιαννιτσόπουλος Ευάγγελος, Κύρκου Αλεξάνδρα, Στεφανίδης Παναγιώτης) και με τη συνοδεία τριών καθηγητών μουσικής (Αναγνώστου Ιωάννης, Καλκάνης Χρήστος,  Προκοπίου Γεώργιος) και δύο καθηγητριών γενικής παιδείας (Παπουτσή Βασιλική, Παπαγεωργίου Ελένη), φιλοξενήθηκαν για δύο ώρες στο χώρο των φυλακών, όπου παρουσίασαν μουσικά κομμάτια και τραγούδησαν στα πλαίσια μουσικής εκδήλωσης, παρουσία των εννέα έφηβων κρατούμενων και του προσωπικού των φυλακών.

Οι νεαροί έγκλειστοι έδειξαν να χαίρονται και να απολαμβάνουν την εκδήλωση, δηλώνοντας έντονα τη διάθεσή τους να συμμετάσχουν τραγουδώντας μαζί με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου.

Ήταν μία πολύτιμη εμπειρία για όλους μας, μικρούς και μεγάλους, μία αφορμή προβληματισμού για όσα αφορούν στη νεανική παραβατικότητα, αλλά και συνειδητοποίηση της αξίας ενός πολύτιμου αγαθού που λέγεται «ελευθερία», την οποία, ακόμα και όταν είναι δεδομένη, έχουμε χρέος να ξέρουμε πώς μπορούμε να τη διαχειριστούμε σωστά και να την αξιοποιήσουμε κατάλληλα.

Ευχαριστούμε το προσωπικό των φυλακών και τους ανήλικούς κρατούμενους για τη φιλοξενία, την αποδοχή και την άψογη συνεργασία τους.

 

Καλωσήρθατε

 

Το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου λειτούργησε για πρώτη φορά το 2007. Από το σχολικό έτος 2010 - 2011 λειτουργεί και η πρώτη λυκειακή τάξη και σήμερα λειτουργούν όλες οι λυκειακές τάξεις. Από το σχολικό έτος 2012-13 αποφοίτησαν οι πρώτοι απόφοιτοι.

Σκοπός του Μουσικού Σχολείου είναι «η προετοιμασία και η κατάρτιση των νέων που επιθυμούν να ακολουθήσουν την επαγγελματική κατεύθυνση της μουσικής χωρίς να υστερούν σε γενική παιδεία, αν τελικά επιλέξουν άλλον τομέα επιστημονικής ή επαγγελματικής έκφρασης» (ιδρυτικός νόμος 3345/2.9.1988 άρθρο 1).  

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα δημόσιο σχολείο που απευθύνεται στους μαθητές του Νομού Κορινθίας.Οι μαθητές μπορούν να εγγραφούν στο Μουσικό Σχολείο έπειτα από επιτυχείς εισαγωγικές εξετάσεις. Διδάσκονται παράλληλα με τα μαθήματα γενικής παιδείας και επιπλέον μαθήματα μουσικής παιδείας. Γι’ αυτόν το λόγο, το σχολικό ωράριο επεκτείνεται στις 9 διδακτικές ώρες για δυο ημέρες και στις 8 για τις υπόλοιπες τρεις.

Παρέχεται επίσης στους μαθητές δωρεάν μετακίνηση και σίτιση, λόγω εκτεταμένου ωραρίου (έναρξη: 08:20 – λήξη:15:10)  

Στην Ἀ τάξη του Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου, πέραν από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας που διδάσκονται στα υπόλοιπα Γυμνάσια, διδάσκονται τα εξής εξειδικευμένα μαθήματα:
Ιστορία της Τέχνης, Θέατρο, Κριτική Μουσική Ακρόαση, Θεωρία και Πράξη της Ευρωπαϊκής Μουσικής, Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική, Ατομικό Όργανο Επιλογής, Πιάνο (ως υποχρεωτικό όργανο), Ταμπουράς (ως υποχρεωτικό παραδοσιακό όργανο αναφοράς), Χορωδία και Μουσικά Σύνολα. 

Το Μουσικό Σχολείο αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και την ευαισθησία των μαθητών, ειδικότερα σε θέματα πολιτισμού. Αυτό επιτυγχάνεται και μέσα από τη συμμετοχή τους σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις, σε περιβαλλοντικά προγράμματα, σε εκπαιδευτικές εκδρομές κλπ.

 

Εαρινή Συναυλία Συνόλων 2016

Στις 28 Μαρτίου 2016, στην αίθουσα του δημοτικού θεάτρου του δήμου Κορινθίων, πραγματοποιήθηκε η συναυλία των μουσικών συνόλων του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου.

Οι θεατές της κατάμεστης αίθουσας ταξίδεψαν στο μαγικό κόσμο της μουσικής με ήχους ροκ, τζαζ, ευρωπαϊκούς, ήχους του σινεμά, ήχους παραδοσιακούς, έντεχνους και ρεμπέτικους.

Οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν εξαιρετικής ποιότητας δημιουργίες, αποτέλεσμα κοπιώδους προσπάθειας, αρμονικής συνεργασίας και άρτιου επαγγελματισμού.

Τους ευχαριστούμε
πολύ!!!

Εαρινή Συναυλία Συνόλων 2016 video 

 

 

 
Άμεση Ενημέρωση

Αποτελέσματα Εξετάσεων.

Για να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων για τους μαθητές της Α' Γυμνασίου, πατήστε εδώ.

(Επιτυχόντες θεωρούνται οι 49 πρώτοι μαθητές).

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1
mod_vvisit_counterΧθες16
mod_vvisit_counterΤρέχουσα εβδομάδα85
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα170
mod_vvisit_counterΤρέχων Μήνας485

We have: 1 guests online
27 Μαϊ, 2016