Εκδρομή στην Αρχαία Κόρινθο

Οι μαθητές/-τριες της Α' Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου επισκέφθηκαν την Παρασκευή 18/3/2022 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα και την Δευτέρα 11/4/2022 τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου. Οι μαθητές/-τριες ξεναγήθηκαν στα Μουσεία και στον αρχαιολογικό χώρο από εκπαιδευτικό φιλόλογο-αρχαιολόγο του σχολείου μας, ενώ στο πλαίσιο του μαθήματος της θεατρικής αγωγής παρουσίασαν στο αίθριο του Μουσείου της αρχαίας Κορίνθου απόσπασμα από την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή.
Οι μαθητές/-τριες της Β' Γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφθηκαν το κάστρο του Ακροκορίνθου, όπου παρουσίασαν αποσπάσματα από τον "Ερωτόκριτο" του Βιτσέντζου Κορνάρου και τον "Ρωμαίο και Ιουλιέτα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Μουσείο της αρχαίας Κορίνθου, όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από την φιλόλογο-καθηγήτρια του μαθήματος της Ιστορίας της τάξης.
Οι παραπάνω επισκέψεις αποτελούν μέρος της δράσης "Γνωρίζοντας την Ιστορία μου - Γνωρίζοντας τον παγκόσμιο πολιτισμό", που υλοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά στο σχολείο μας και για την οποία θα μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες στο τέλος Μαΐου από την ιστοσελίδα του σχολείου. 
collagebgym 1
 
collageagym 1