Δράσεις

Δράση "Γνωρίζω την Ιστορία μου, γνωρίζω τον Παγκόσμιο Πολιτισμό"

Το σχολικό έτος 2021-22 υλοποιήθηκε στο σχολείο μας για πρώτη χρονιά η δράση «Γνωρίζω την Ιστορία μου, γνωρίζω τον Παγκόσμιο Πολιτισμό» στις τάξεις Α’ και Β΄ Γυμνασίου. Πρόκειται για μία διαθεματική- βιωματική προσέγγιση στο μάθημα της Ιστορίας το οποίο πλαισιώθηκε από μια σειρά διδασκαλιών σε άλλα γνωστικά αντικείμενα και διδακτικές επισκέψεις σε μουσεία-αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής με στόχο να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές τη σπουδαιότητα της επίδρασης της Ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού στον παγκόσμιο πολιτισμό, να  ενισχύσουν τους μαθητές στο μάθημα της Ιστορίας και να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας καθώς και ψηφιακές δεξιότητες. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Τελική Εκδήλωση Συνόλων

Την Τετάρτη, 4 Μαΐου και την Πέμπτη, 5 Μαίου πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαϊδης», παρουσία φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, η πολυαναμενόμενη διήμερη εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου μετά από δύο χρόνια υποχρεωτικής αποχής από κάθε ζωντανή εκδήλωση λόγω έκτακτων συνθηκών κορωνοϊού.

Την πρώτη ημέρα, στην εκδήλωση με τίτλο «Εαρινή συναυλία μουσικών συνόλων» τα παιδιά μας μας ταξίδεψαν με τις μελωδίες τους στον υπέροχο κόσμο της μουσικής, συνεπαίρνοντάς μας με τον επαγγελματισμό και την συνέπεια τους!

Την δεύτερη ημέρα, στην εκδήλωση με τίτλο «Ταξίδι από την αρχαιότητα ως τους σύγχρονους καιρούς μέσα από την μουσική και το θέατρο», εκτός από την μουσική, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην πορεία του σχολείου μας Θεατρική Ομάδα αποτελούμενη από μαθητές/-τριες διαφόρων τάξεων με πολύ μεράκι, ενώ με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή προβλήθηκε ένα καθηλωτικό ολιγόλεπτο βίντεο με τα βιώματα και τις αναμνήσεις μιας γυναίκας με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, διανθισμένο με δρώμενα της θεατρικής ομάδας μας.

Και τις δύο ημέρες όλοι όσοι παρευρεθήκαμε απολαύσαμε τις εκδηλώσεις καμαρώνοντας τα παιδιά μας που παρά την μακρά αποχή από κάθε είδους εκδήλωση, ξεπέρασαν τις δυσκολίες ατενίζοντας αισιόδοξα το μέλλον!

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί μουσικοί και η θεατρολόγος του Σχολείου μας.

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου σας ευχαριστούν όλους που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και σας εύχονται Καλό Καλοκαίρι!

Εκδρομή στην Αρχαία Κόρινθο

Οι μαθητές/-τριες της Α' Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου επισκέφθηκαν την Παρασκευή 18/3/2022 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα και την Δευτέρα 11/4/2022 τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου. Οι μαθητές/-τριες ξεναγήθηκαν στα Μουσεία και στον αρχαιολογικό χώρο από εκπαιδευτικό φιλόλογο-αρχαιολόγο του σχολείου μας, ενώ στο πλαίσιο του μαθήματος της θεατρικής αγωγής παρουσίασαν στο αίθριο του Μουσείου της αρχαίας Κορίνθου απόσπασμα από την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή.
Οι μαθητές/-τριες της Β' Γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφθηκαν το κάστρο του Ακροκορίνθου, όπου παρουσίασαν αποσπάσματα από τον "Ερωτόκριτο" του Βιτσέντζου Κορνάρου και τον "Ρωμαίο και Ιουλιέτα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Μουσείο της αρχαίας Κορίνθου, όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από την φιλόλογο-καθηγήτρια του μαθήματος της Ιστορίας της τάξης.
Οι παραπάνω επισκέψεις αποτελούν μέρος της δράσης "Γνωρίζοντας την Ιστορία μου - Γνωρίζοντας τον παγκόσμιο πολιτισμό", που υλοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά στο σχολείο μας και για την οποία θα μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες στο τέλος Μαΐου από την ιστοσελίδα του σχολείου. 
collagebgym 1
 
collageagym 1
 
 

«Urkesh One on One»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή μαθητών/-τριών του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου στο πρόγραμμα που διοργάνωσε η Αμερικάνικη Σχολή Κλασικών Σπουδών-Ανασκαφές Αρχαίας Κορίνθου με τίτλο «Urkesh One on One» και συντόνισε η εκπρόσωπός της στην Ελλάδα αρχαιολόγος κα Ελένη Γκίζα (υπότροφος Steinmetz Family Foundation Museum Fellow).

Κατά το πρόγραμμα αυτό, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές/-τριες από διάφορα σχολεία του κόσμου (Ελλάδας, Ιταλίας, Η.Π.Α. και της πολύπαθης Συρίας) να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, ξεπερνώντας τα εμπόδια της απόστασης και να παρουσιάσουν σύντομα, χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα ως γέφυρα επικοινωνίας, τον εαυτό τους, καθώς και πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής που κατοικούν αλλά και της χώρας τους.

Στόχος του προγράμματος ήταν να γεφυρωθεί η απόσταση χρόνου και τόπου, να καλλιεργηθεί η επικοινωνία ανάμεσα σε συνομήλικα παιδιά που μοιράζονται παρόμοιες ανησυχίες αλλά μένουν σε διαφορετικές χώρες, μαθαίνοντας καλύτερα πτυχές του σύγχρονου πολιτισμού και της ιστορίας κάθε περιοχής.

Οι συναντήσεις έγιναν διαδικτυακά. Υπεύθυνη του προγράμματος εκ μέρους του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου ήταν η εκπαιδευτικός κα Λυδία Κάσση ( ΠΕ02).

Στο τέλος του προγράμματος απονεμήθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής σε όλα τα παιδιά! 

collage 1

 

Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Πειραιά

Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, το Μουσικό Σχολείο Πειραιά επισκέφτηκε το σχολείο μας στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης και ανταλλαγής σχολείων. Οι μαθητές του παραδοσιακού και του έντεχνου συνόλου, με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητών, παρουσίασαν τη δουλειά τους, ενθουσιάζοντας όλους μας με τις υπέροχες μελωδίες τους. Οι φιλοξενούμενοι φίλοι μας ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, επικοινώνησαν με τους μαθητές μας και συνομίλησαν για θέματα που τους ενδιαφέρουν. Το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου στηρίζει αντίστοιχες δράσεις που στοχεύουν στην εξωστρέφεια της μονάδας, στην επικοινωνία και τη συνεργασία των μαθητών μας με άλλα σχολεία.

Ευχαριστούμε πολύ τη Δ/νση, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Μουσικού Σχ. Πειραιά. Περιμένουμε την επόμενή μας συνάντηση.

msxp1

σχπ2

Υποκατηγορίες