ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ ΕΤΟΥΣ 2021

Υποβάλλεται/αποστέλλεται με e-mail από τους υποψηφίους μαθητές, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις της Γ΄ τάξης  ΓΕΛ.

Προθεσμία υποβολής από Τετάρτη 25 Νοεμβρίου έως και Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

Ενημερωθείτε από τα ακόλουθα συνημμένα. 

Α-Δ_ΓΕΛ_1_σελίδα_για_υποβολή.doc

Α-Δ_ΜΟΥΣΙΚΑ_ΓΕΛ_για_υποβολή.doc

ΑΡΧΕΙΟ_ΜΟΥΣΙΚΑ_ΟΡΓΑΝΑ_ΓΕΛ__ΕΠΑΛ.doc

ΑΡΧΕΙΟ_ΟΔΗΓΙΕΣ_ΓΕΛ.doc

Αρχείο_ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ_ΓΕΛ_με_ΑΔΑ.pdf

ΠΙΝΑΚΑΣ_ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ_ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ_ΓΕΛ_2021.docx

Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ 2020-22

Το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου ανοίγει για άλλη μια φορά τις πόρτες του στην Ευρώπη αφού συμμετέχει για δεύτερη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα. Με μεγάλη χαρά δεχθήκαμε την έγκριση της συμμετοχής μας, ως εταιρικό σχολείο, στο διετές (2020-2022) αγγλόφωνο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+/ΚΑ229 «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229» στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης.
Το Πρόγραμμα έχει τίτλο «Looking Out, Looking In» και συμμετέχουν τα σχολεία:

  • Albyn School (United Kingdom),
  • Itxaropena Ikastola S. Cooperativa (Spain),
  • Moletu gimnazija (Lithuania),
  • Collège Jules Ferry (France),
  • Istituto di Istruzione Superiore "A. Lombardi" (Italy) και
  • Μουσικό Σχολείο Κορίνθου (Ελλάδα).

 

Οι μαθητές που θα αποτελέσουν την παιδαγωγική ομάδα σχολείου μας, θα συνεργαστούν με τους αντίστοιχους μαθητές του σχολείου της Λιθουανίας στη σύνθεση και εκτέλεση ενός μέρους (movement) μιας συμφωνίας (Symphony). Τελικός σκοπός του προγράμματος είναι -μέσα από τη σύμπραξη και τη συνεργασία όλων των ομάδων-, η σύνθεση και η εκτέλεση ενός πρωτότυπου και μοναδικού συμφωνικού έργου, το οποίο θα αποτελεί τη φωνή μιας Ευρώπης ενιαίας, χωρίς σύνορα και περιορισμούς.

Εορτασμός του Πολυτεχνείου

Συγχαρητήρια στα παιδιά των δύο Μουσικών Σχολείων, Αργολίδας και Κορίνθου, που τίμησαν με αυτόν τον τρόπο τον σημερινό εορτασμό του Πολυτεχνείου. Ιδίως, στις τωρινές δύσκολες εποχές που διανύουμε λόγω του Covid-19, τέτοιες πρωτοβουλίες των μαθητών μας, μας γεμίζουν αισιοδοξία και δύναμη για ένα δημιουργικό και ελπιδοφόρο μέλλον της νέας γενιάς. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και τους ευχόμαστε τα καλύτερα!!

 

 

Ευχαριστήριο σημείωμα

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το Τσέχικο Κέντρο Πολιτισμού, ευχαριστούμε θερμά την κα Lucie Kuligova, διευθύντρια του Κέντρου, για την πρόσκλησή της να παρακολουθήσουμε διαδικτυακά τη συναυλία της Ορχήστρας της Τσεχίας. Θα χαρούμε και στο μέλλον να μας συμπεριλάβετε σε ανάλογες μουσικές εκδηλώσεις.

Περιμένουμε με ανυπομονησία νέες συνεργασίες μας!