ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ SPORTCAMP

6

Την Παρασκευή 11-11-16 πραγματοποιήθηκε ο περίπατος  του Μουσικού Σχολείου, για το μήνα Νοέμβρη, στις εγκαταστάσεις της παιδικής αθλητικής κατασκήνωσης «SportCamp» στο Λουτράκι.

Οι μαθητές πήραν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, beach-volley, τοξοβολία), περνώντας ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους.

(φωτογραφίες)

Ομιλία για το CERN

20161125 122029

Την Παρασκευή 25/11/2016, μετά από πρόσκληση του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου, ο κ. Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος[1] -επιστημονικός συνεργάτης του προγράμματος ATLAS, που πραγματοποιείται στο CERN[2]της Ελβετίας-  εκφώνησε στους μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Λυκείου ομιλία με θέμα «CERN- Ένα ταξίδι στον Μικρόκοσμο και την Ιστορία του Σύμπαντος», παρουσιάζοντας στους ενδιαφερόμενους το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα: Ομιλία για το CERN

Εορτασμός 17ης Νοεμβρίου

1

Την Πέμπτη 17-11-16 γιορτάσαμε στο Μουσικό Σχολείο την επέτειο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 1973, μέσα από την παρουσίαση ενός χρονικού που επιμελήθηκαν οι φιλόλογοι Σπανός Χρήστος και Πιτερού Δάφνη.

Καθώς το σύνθημα του Πολυτεχνείου «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία»  είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ, το ιστορικό πρόταγμα της εξέγερσης παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα: Εορτασμός 17ης Νοεμβρίου

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

 

28 4Tην Πέμπτη 27-10-16 πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο ο εορτασμός για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Υπεύθυνοι καθηγητές ήταν οι φιλόλογοι Πιτερού Δάφνη και Σπανός Χρήστος, ενώ το μουσικό μέρος ανέλαβαν οι καθηγητές μουσικών μαθημάτων    Πετούμενου Γρηγορία, Καρακαλπάκης Νίκος, Πιστόλας Άρης και Γιαννακάκης Παναγιώτης.

Διαβάστε περισσότερα: Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου