ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2018

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Όλοι μαζί μπορούμε

 

   Τη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το σχολείο μας με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση και συμμετείχε στην εκδήλωση την οποία οργάνωσε το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κορινθίας, στο κλειστό γυμναστήριο Λουτρακίου. Την πραγματοποίηση των δράσεων ανέλαβε ο σύλλογος διδασκόντων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κορινθίας, η κα Στραβοδήμου Μαρία, διευθύντρια του σχολείου και η κα Κόντη Αλεξία, υπεύθυνη της οργάνωσης της εκδήλωσης.

   Η μπάντα των πνευστών του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου, υπό την καθοδήγηση της διευθύντριας, κας Καραπατά Ειρήνης, και του αρχιμουσικού, κου Μαυρόπουλου Πελοπίδα, συνόδεψε με τις μελωδίες της τους μαθητές κατά τη διάρκεια των δρώμενων.

   Στις δράσεις συμμετείχαν μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λουτρακίου - Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, του Γυμνασίου Λουτρακίου, του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου, του Γυμνασίου Χιλιομοδίου, του Γυμνασίου Αθικίων, του Γυμνασίου Ισθμίας, του Γυμνασίου Περαχώρας και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ν.Ηρακλείου, διαδίδοντας το κεντρικό μήνυμα της γιορτής ‘’όλοι μαζί μπορούμε’’ .

   Αυτές οι εκδηλώσεις εστιάζουν στην κοινωνική ενσωμάτωση αυτών των παιδιών και αποδεικνύουν ότι τα ΑΜΕΑ έχουν ιδιαιτερότητες και δυνατότητες, οι οποίες τα κάνουν ξεχωριστά αλλά ταυτόχρονα ίσα με όλους. Από μια δημοκρατική και πολιτισμένη κοινωνία το ελάχιστο που απαιτείται είναι ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η αποδοχή της ισότητας.

     Γι’ αυτό το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου είναι πάντα πρόθυμο να συμβάλλει και να συμμετέχει σε τέτοιες εκδηλώσεις,οι οποίες σκοπό έχουν τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

   Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή.

   Ραντεβού την επόμενη χρονιά!

 

 

Ευχαριστούμε θερμά την ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας αισθανόμαστε την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσουμε θερμά τη «ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.» για τη σημαντική δωρεά του φωτοτυπικού μηχανήματος στο σχολείο μας καθώς και για το γενικότερο ενδιαφέρον της.

Η ανιδιοτελής στήριξη στο εκπαιδευτικό μας έργο, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα σ’ αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που περνάει ο τόπος μας. Τέτοιες ενέργειες δείχνουν ότι η «ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.» με την ευαισθησία που τη διακρίνει, παίζει σημαντικό ρόλο για την κοινωνία του νομού Κορινθίας. Είναι πολύ σημαντικές αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της προσφοράς, ενώ παράλληλα δημιουργούν συνθήκες αισιοδοξίας τόσο στους μαθητές όσο και στους δασκάλους τους.

Ο εμπλουτισμός του σχολικού περιβάλλοντος με κάθε δυνατό μέσο, σε καιρούς ιδιαίτερα χαλεπούς, αποτελεί για μας πρόκληση και καθημερινή εξέλιξη. Σε αυτή μας την προσπάθεια χαιρόμαστε να έχουμε δίπλα μας συμπαραστάτες και αρωγούς, που με δωρεές σαν και αυτή, βοηθούν το έργο μας.

Θα θέλαμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε:

το Διευθυντή Διοικητικού του Διυλιστηρίου της MotorOil, κοΔημήτρη Κανελλόπουλο

καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη σημαντική συμβολή του στην πραγματοποίηση αυτής της προσφοράς.

 

 

Διαμαρτυρία μαθητών - πλ. Συντάγματος - Αθήνα

Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου το 15μελές του Σχολείου πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα δείχνοντας την αντίθεση των μαθητών στην ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά τα Μουσικά Σχολεία. Τους μαθητές συνόδευσαν καθηγητές του Σχολείου μεταφέροντας έτσι το μήνυμα ότι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα εναντιώνεται σε αυτό.

Ενημέρωση για τους γονείς: Σε περίπτωση που οι μαθητές θελήσουν να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους αύριο, Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, μαζί με άλλα σχολεία της επικράτειας, η ευθύνη της συμμετοχής και της μετακίνησής τους θα είναι αποκλειστικά των γονέων τους.