Erasmus+ Μάιος 2019

 

Η μπάντα ταξιδεύει Αυστρία

 

    Με το ταξίδι στην Αυστρία ολοκληρώθηκε το 3ετές πρόγραμμα,«erasmus+ schoolbandsagainstracism», στο οποίο συμμετείχε το σχολείο μας σε συνεργασία με ένα σχολείο της Αυστρίας και ένα της Ολλανδίας. Οι μαθητές μας και οι καθηγητές συνοδοί τους συνεργάστηκαν υπέροχα με τους μαθητές και τους συναδέλφους των άλλων σχολείων και επέστρεψαν με τις βαλίτσες τους γεμάτες γνώσεις, εμπειρίες και ευχάριστα συναισθήματα. Επισκέφθηκαν διάφορα μέρη κι έζησαν μοναδικές στιγμές!

    Την 1η μέρα μετά από μια εντυπωσιακή περιήγησηστη Βιέννη, έφτασαν στο Λιντς και επισκέφτηκαν το σχολείο του προγράμματος,στις εγκαταστάσεις του οποίου έκαναν πρόβες για τις συναυλίες που θα έδιναν.

    Τη 2η μέρα εντυπωσιάστηκαν από την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις των εργαστηρίων τεχνολογίας του σχολείου και την ενημέρωση από τους αυστριακούςμαθητές για τη ζωή, τα ήθη και τα έθιμα των Αυστριακών. Την υπόλοιπη ημέρα ήταν ελεύθεροι να επισκεφτούν την πόλη, το Λιντς.

    Την 3η ημέρα έζησαν μια συγκλονιστική εμπειρία με την ξενάγησή τους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, το Mauthausen, όπου και απένειμαν στεφάνι προς τιμήν όσων έχασαν τη ζωή τους εκεί. Κάποια από τα παιδιά μας, όπως και η κα Καραπατά και ο κος Μαυρόπουλος, μίλησαν στο τοπικό κανάλι γι’ αυτή τους την εμπειρία και για τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους γεννά ο ρατσισμός.

    Την 4η μέρα στο Σάλτσμπουργκ επισκέφτηκαν το σπίτι-μουσείο του Μότσαρτ και έδωσαν συναυλία για την ελληνική κοινότητα του Λιντς, στην οποία επικράτησε κλίμα συγκίνησης αλλά και ενθουσιασμού!

    Την 5η μέρα είχαν μια μοναδική εμπειρία επισκεπτόμενοι ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Αυστρίας, το Hallstatt,και απολαμβάνοντας τη ειδυλλιακή θέα από ψηλά. Επισκέφτηκαν και το μουσείο αλατιού της περιοχής και στην πλατεία του χωριού έδωσαν με μεγάλη επιτυχία συναυλία, αφού κατάφεραν με τη μουσική τους να ξεσηκώσουν τους τουρίστες, οι οποίοι τους καταχειροκρότησαν ενθουσιασμένοι.

    Την 6η και τελευταία μέρα επισκέφθηκαν και πάλι το συνεργαζόμενο σχολείο αλλά αυτή τη φορά τις τάξεις όπου διεξαγόταν το συμβατικό μάθημα. Και πάλι εντύπωση τους δημιούργησαν οι χώροι του σχολείου και τα μέσα που χρησιμοποιούνταν στη διάρκεια της διδασκαλίας. Στο χώρο του σχολείου έδωσαν και την τελευταία συναυλία. Στο τέλος της ημέρας απόλαυσαν όλοι μαζί το πάρτυ αποχαιρετισμού που είχαν οργανώσει οι αυστριακοί μαθητές και οι καθηγητές τους.

    Τα παιδιά μας και οι συνοδοί τους ευχαριστήθηκαν από τη ζεστή και ανέλπιστη φιλοξενία των Αυστριακών. Το ταξίδι αυτό θα τους μείνει αξέχαστο, όπως αξέχαστες θα τους μείνουν και οι εμπειρίες που αποκόμισαν από το 3ετές ταξίδι τους με το πρόγραμμα, «erasmus+ schoolbandsagainstracism»!

     Ακολουθούν φωτογραφίες του ταξιδιού:

φωτο01φωτο02φωτο03φωτο04φωτο05φωτο06φωτο07φωτο08φωτο09φωτο10φωτο11φωτο12φωτο13φωτο14,

φωτο15φωτο16φωτο17φωτο18φωτο19φωτο20φωτο21φωτο22φωτο23φωτο24φωτο25φωτο26φωτο27φωτο28,

φωτο29φωτο30φωτο31φωτο32φωτο33φωτο34φωτο35φωτο36φωτο37φωτο38φωτο39φωτο40φωτο41φωτο42,

φωτο43φωτο44φωτο45φωτο46φωτο47φωτο48φωτο49φωτο50φωτο51φωτο52φωτο53φωτο54φωτο55φωτο56,

φωτο57φωτο58,φωτο59.

Τη 2

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝ. ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ

 

Στο πιο κάτω link μπορείτε να δείτε την λίστα των ονομάτων των επιτυχόντων μαθητών στο σχολείο μας, σε μορφή xlsx, για το σχολικό έτος 2019-2020

Κλικ εδώ

 

 

e eggrafes

 

Η εφαρμογή e-eggrafes λειτουργεί από τις 22/05 και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 17/06. Η καθυστέρηση που παρατηρείται έχει να κάνει με τα παρακάτω:

 

  1. 1)Οι κηδεμόνες σπεύδουν την τελευταία στιγμή να υποβάλλουν την αίτηση εγγραφής στο σύστημα.
  2. 2)Λόγω του αυξημένου αριθμού των αιτήσεων που ζητείται να εξυπηρετηθούν το σύστημα αυθεντικοποίησης taxisnet δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ταυτόχρονες αιτήσεις εισόδου. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να ξαναπροσπαθήσουν οι χρήστες του συστήματος, όχι σε ώρες αιχμής.
  3. 3)Το σύστημα myschool, από το οποίο αντλεί στοιχεία το e-eggrafes, δεν μπορεί να ανταποκριθεί έγκαιρα στις κλήσεις του συστήματος e-eggrafes για ταυτοποίηση κηδεμόνα και μαθητή λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην έκδοση των αποτελεσμάτων.

 

Κατόπιν εντολής του  Διευθυντή Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, δεν μπορεί να δοθεί παράταση προθεσμίας, λόγω εργασιών που πρέπει να ολοκληρωθούν στα λύκεια.

Η Β’ φάση των εγγραφών θα διαρκέσει από 24/06 έως 28/06. Οι κηδεμόνες θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις εγγραφής των μαθητών στη διάρκεια αυτού του διαστήματος.

 

 

Εισαγωγικές Εξετάσεις Μουσικού σχολείου Κορίνθου 2019

 

Παρακαλούνται οι υποψήφιοι μαθητές για την Α' Γυμνασίου να προσέλθουν στον χώρο του Μουσικού Σχολείου στις 09.00 π.μ.