«Urkesh One on One»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή μαθητών/-τριών του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου στο πρόγραμμα που διοργάνωσε η Αμερικάνικη Σχολή Κλασικών Σπουδών-Ανασκαφές Αρχαίας Κορίνθου με τίτλο «Urkesh One on One» και συντόνισε η εκπρόσωπός της στην Ελλάδα αρχαιολόγος κα Ελένη Γκίζα (υπότροφος Steinmetz Family Foundation Museum Fellow).

Κατά το πρόγραμμα αυτό, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές/-τριες από διάφορα σχολεία του κόσμου (Ελλάδας, Ιταλίας, Η.Π.Α. και της πολύπαθης Συρίας) να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, ξεπερνώντας τα εμπόδια της απόστασης και να παρουσιάσουν σύντομα, χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα ως γέφυρα επικοινωνίας, τον εαυτό τους, καθώς και πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής που κατοικούν αλλά και της χώρας τους.

Στόχος του προγράμματος ήταν να γεφυρωθεί η απόσταση χρόνου και τόπου, να καλλιεργηθεί η επικοινωνία ανάμεσα σε συνομήλικα παιδιά που μοιράζονται παρόμοιες ανησυχίες αλλά μένουν σε διαφορετικές χώρες, μαθαίνοντας καλύτερα πτυχές του σύγχρονου πολιτισμού και της ιστορίας κάθε περιοχής.

Οι συναντήσεις έγιναν διαδικτυακά. Υπεύθυνη του προγράμματος εκ μέρους του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου ήταν η εκπαιδευτικός κα Λυδία Κάσση ( ΠΕ02).

Στο τέλος του προγράμματος απονεμήθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής σε όλα τα παιδιά! 

collage 1