Τριήμερη εκδρομή του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου στη Σύρο

Οι τάξεις της Γ' Γυμνασίου και της Α' Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου πραγματοποίησαν σχολική εκδρομή στη Σύρο. Την εκδρομή συνόδευσαν οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Ρένια Χρυσουλάκη, Γιάννης Μάρκος, Ευαγγελία Παπαδημητρίου και Έλλη Παπαγρηγορίου με αρχηγό της εκδρομής την καθηγήτρια Αγγελική Σπυρογιαννάκη.

Στο πλαίσιο της εκδρομής τα παιδιά επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της Σύρου και ξεναγήθηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη από τις βιβλιοθηκονόμους. Επίσης, επισκέφθηκαν το Βιομηχανικό Μουσείο Σύρου, όπου είδαν εκθέματα σχετικά με τη ναυτιλία κ.ά.

Εκτός αυτού, επισκέφθηκαν μια τοπική επιχείρηση παραγωγής παραδοσιακά συριανών λουκουμιών, όπου με ενδιαφέρον παρακολούθησαν τον επαγγελματία να τους εξηγεί το επάγγελμα του, τη λειτουργία της οικογενειακής επιχείρησης και την διαδικασία παραγωγής λουκουμιών, τα οποία στη συνέχεια δοκίμασαν!

Από την εκδρομή του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου δεν θα μπορούσε να λείπει η επίσκεψη στο Μουσείο Βαμβακάρη, έπειτα από μια βόλτα στην Άνω Σύρο, όπου οι μαθητές είδαν εκθέματα σχετικά με τη ζωή του μουσικού αλλά και η επίσκεψη στο εντυπωσιακό Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν το θέατρο από μέσα και να θαυμάσουν τα εκθέματα στο Φουαγιέ.

collageth25 1