Θεατρικές Παραστάσεις

Θεατρική παράσταση Σαίξπηρ

Οι μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου παρουσίασαν στις 6/4/2023 στο «Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου» τη θεατρική παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε από τα παιδιά της θεατρικής ομάδας του Λυκείου, τα οποία συνεργάστηκαν σκληρά για να αποδώσουν το μέγιστο αποτέλεσμα. Το σενάριο της παράστασης βασίστηκε στο διάσημο έργο του William Shakespeare “A Midsummer Night’s Dream” και αναπαριστά τις περιπέτειες τεσσάρων νεαρών Αθηναίων και μιας ομάδας ερασιτεχνών ηθοποιών, τη σχέση τους με το Δούκα και τη Δούκισσα της Αθήνας, Θησέα και Ιππολύτη, και με τα ξωτικά ενός δάσους κάτω από το φεγγάρι.

Η υλοποίηση της ιδέας και η σκηνοθεσία ανήκει στην καθηγήτρια κα. Ιωάννα Γιαννακού η οποία μαζί με την καθηγήτρια κα. Κατερίνα Βουλαδάκη, μέσω της διδασκαλίας του σεναρίου, μετέδωσαν το πάθος τους για το θέατρο και κατάφεραν να εμπνεύσουν τους μαθητές.

Το αποτέλεσμα της παράστασης ήταν εντυπωσιακό και επιτυχημένο. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στον ρόλο τους με επαγγελματισμό και εκτέλεσαν τους διαλόγους με εξαιρετική ακρίβεια. Η επιτυχία αυτή αναδεικνύει το πνεύμα συνεργασίας και δημιουργικότητας που υπάρχει στο σχολείο και επιβεβαιώνει ότι η Τέχνη μπορεί να αποτελέσει ισχυρή πηγή ανάπτυξης για τους μαθητές.

Συμμετοχή στο 1ο διεθνές νεανικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος Κορίνθου

Η θεατρική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου συμμετείχε στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου «Το αρχαίο δράμα στο σχολείο του 21ου αι. Κόρινθος: μητρόπολη και αποικίες» στις 6 Μαΐου 2023. Το φεστιβάλ έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου και είχε συμμετοχές από σχολεία πόλεων που ήταν αρχαίες αποικίες της πόλης μας. Μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας παρουσίασαν τη σύγκρουση μεταξύ του ατομικού δικαιώματος και της εξουσίας του ισχυρού μέσα από την τραγική ιστορία της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ του Σοφοκλή, η οποία παραβίασε την απόφαση του βασιλιά Κρέοντα να απαγορεύσει την ταφή του αδελφού της Πολυνείκη, προκειμένου να παραμείνει πιστή στον ηθικό, άγραφο νόμο.

Οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κας Ιωάννας Γιαννακού με την υποστήριξη της κας Βουλαδάκη και της κας Αλιφιεράκη, απέδωσαν τους ρόλους τους με απαράμιλλο επαγγελματισμό και πειστικότητα. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Κορινθίων για την έμπνευση και την υλοποίηση της σημαντικής αυτής πολιτιστικής δράσης που προβάλει την πόλη και την ιστορία μας.

 20230529 000339