Επίσκεψη εκπαιδευτικού στο πλαίσιο του προγράμματος “job shadowing”

Το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου είχε την χαρά να δεχθεί την επίσκεψη του εκπαιδευτικού και αρχιτέκτονα, κου Walter Arzt, από το σχολείο Bau und Design ΗTL1 της πόλης Linz της Αυστρίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA1, “κινητικότητα εκπαιδευτικών-job shadowing”. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 29 Απριλίου 2023 με τη δ/ντρια του σχολείου μας, κα Ειρήνη Καραπατά, ως υπεύθυνη της οργάνωσης της επίσκεψης και των δραστηριοτήτων, ενώ ιδιαίτερα υποστηρικτική ήταν η συμβολή της εκπαιδευτικού κας Ευαγγελίας Παπαδημητρίου, που ανέλαβε καθήκοντα συνοδείας και διερμηνείας.

Ο κος Arzt παρακολούθησε διδακτικές πρακτικές σε μαθήματα αγγλικής γλώσσας, μαθηματικών, φυσικής και χημείας, που είναι αντικείμενα του άμεσου ενδιαφέροντός του. Επίσης, παρακολούθησε τη διδασκαλία των συνόλων μας, με στόχο τη μελλοντική συνεργασία και σύμπραξη των δύο σχολείων, καθώς και τις πρόβες και τη συναυλία μουσικής δωματίου που πραγματοποίησαν οι μαθητές μας.

Στο πλαίσιο της παρακολούθησης του job shadowing, ο αυστριακός εκπαιδευτικός παρακολούθησε πώς λειτουργεί το εκπαιδευτικό σύστημα στην χώρα μας, παρατήρησε τις μεθόδους διδασκαλίας που χρησιμοποιούμε και μοιράστηκε τις εμπειρίες του από την πατρίδα του, προσφέροντας μια νέα προοπτική στους εκπαιδευτικούς τους σχολείου μας, εμπνέοντάς τους να εξερευνήσουν νέες προσεγγίσεις στη μάθηση και στην εκπαίδευση, σε έναν γόνιμο διαπολιτισμικό διάλογο.

Η συνεργασία μας ήταν άψογη, όπως και παλιότερα, και ανυπομονούμε να συναντηθούμε και πάλι, για να ανταλλάξουμε όμορφες και δημιουργικές ιδέες. Παράλληλα, ανυπομονούμε να συμπράξουμε μουσικά και να μοιραστούμε δεξιότητες, εμπειρίες και γνώσεις, μέσα από τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών των δύο σχολείων στο νέο πρόγραμμα Erasmus+, που θα αρχίσει το επόμενο σχολικό έτος.

eik1