Σεμινάριο εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου σχετικά με την αντιμετώπιση πνιγμού και ανακοπής καρδιάς από το ΕΚΑΒ

Η ασφάλεια και η προετοιμασία για αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης είναι θέματα προτεραιότητας σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα. Στο πλαίσιο αυτό, το σχολείο μας διοργάνωσε ένα σημαντικό σεμινάριο με θέμα "Ανακοπή Καρδιάς και Πνιγμός: Προστασία και Σωτηρία" που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας.

Το σεμινάριο είχε στόχο να παράσχει στους εκπαιδευτικούς μας τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την αντιμετώπιση καταστάσεων ανακοπής καρδιάς και πνιγμού σε περίπτωση που αυτές προκύψουν κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές των πρώτων βοηθειών και να εκπαιδευθούν στη χρήση του απινιδωτή καρδιάς (AED) και την παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις πνιγμού.

Επίσης, το σεμινάριο περιλάμβανε πρακτικές ασκήσεις και σενάρια, κατά τα οποία οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στην προσομοίωση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών μας σε αυτό το σεμινάριο ήταν εξαιρετική. Κατανόησαν τη σημασία της προετοιμασίας και της αντίδρασης σε αναγκαίες περιστάσεις, καθώς και τον ρόλο τους ως πρότυπα για τους μαθητές τους. Μετά το πέρας του σεμιναρίου, πολλοί από αυτούς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις νέες γνώσεις που απέκτησαν και τη δέσμευσή τους να προωθήσουν τη συνείδηση της ασφάλειας μεταξύ των μαθητών τους.

Το σεμινάριο για την ανακοπή καρδιάς και τον πνιγμό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την προαγωγή της ασφάλειας και της προετοιμασίας στο εκπαιδευτικό περιβάλλον, διασφαλίζοντας ότι εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενη κατάσταση που απαιτεί άμεση δράση.

Ευχαριστούμε πολύ το ΕΚΑΒ για την άμεση ανταπόκρισή του και για την εξαιρετική παρουσίαση των επιμορφωτών του.

Η Δ/ντρια 

Ειρήνη Καραπατά

 καρπα