Συμμετοχή σε Φεστιβάλ

Τα σύνολα ορχηστρικής και φωνητικής παραδοσιακής μουσικής του σχολείου μας, είχαν τη χαρά να μετέχουν στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου στο Ναύπλιο.

Μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές, συνέπραξαν σε μουσικά εργαστήρια με τα παραδοσιακά σύνολα των Μουσικών Σχολείων Αλίμου, Καλαμάτας και Αργολίδας και παρακολούθησαν masterclass παραδοσιακής μουσικής με θέμα «Η παραδοσιακή κομπανία στην Ελλάδα» και «Εθνομουσικολογία και Μουσική Πράξη» (διευθυντής: Λάμπρος Λιάβας), που παρουσιάστηκαν από τα τμήματα του Παν. Αθηνών ΕΚΠΑ και ΠΜΣ κατά αντιστοιχία. Ύστερα από τα σεμινάρια, διακεκριμένοι μουσικοί έκαναν παρουσίαση παραδοσιακών μουσικών οργάνων και ακολούθησαν βιωματικά σεμινάρια, επιτυγχάνοντας έτσι το συγκερασμό θεωρίας και πράξης. Το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής διοργανώθηκε από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας υπό την αιγίδα της Δ.Δ.Ε. Αργολίδας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ναυπλιέων και του Επιμελητήριου Αργολίδας, στηρίζοντας πολιτιστικά τη νεολαία και διευρύνοντας τους ορίζοντες στην εκπαιδευτική κοινότητα των Μουσικών Σχολείων. Τα μουσικά σύνολα του σχολείου μας, συνόδευσαν οι υπεύθυνοι καθηγητές Δήμητρα Ζαρέντη, Δημήτρης Μιχαλόπουλος, Κων/να Ξύδη και Αλέξανδρος Σαχπαζίδης.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στους καθηγητές τους, καθώς και στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας για την άψογη διοργάνωση των δράσεων. Ελπίζουμε να επαναληφθεί ο θεσμός αυτός και του χρόνου.

IMG ae0537fa32202a557e16a7a27e08ecbb VIMG dc1e8b6f9cc298937549daf4349e367c V

IMG e62e036ec25b09c80bdc148c75360357 V