Εκπαιδευτική Επίσκεψη Ρομποτικής

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου του 2019 οι μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου επισκέφτηκαν το εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής CityLab. Το CityLab είναι ένα Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας στο οποίο πραγματοποιούνται διαθεματικά εργαστήρια που αποσκοπούν στην ανάπτυξη της δημιουργικής ευφυίας των παιδιών, που υιοθετεί σύγχρονες μεθόδους, υποδομές και εφαρμοσμένες τεχνολογίες, αναπτυγμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν τις γνωστικές και κοινωνικές δεξιότητές τους. 

Η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών του Μουσικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων της Πληροφορικής, της Φυσικής και των Μαθηματικών. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές συμμετείχαν σε δύο εργαστήρια:

  1. Εργαστήριο Ρομποτικής όπου στα πλαίσια   συνεργατικών δραστηριοτήτων σχεδίασαν, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν ρομπότ σε βασικές κινήσεις χρησιμοποιώντας μοτέρ, αισθητήρες, γρανάζια, τροχούς και άλλα δομικά υλικά.
  2. Εργαστήριο Arduino όπου εργάστηκαν στην ενιαία ηλεκτρονική πλατφόρμα επεξεργαστών, ελεγκτών, αισθητήρων και προγραμματισμού, arduino.

Με την επίσκεψη αυτή οι μαθητές καλλιέργησαν την φαντασία τους και εμπνεύστηκαν να δημιουργήσουν ενώ ταυτόχρονα διασκέδασαν και ικανοποίησαν την εκ φύσεως προδιάθεσή τους για ανακάλυψη της επιστήμης.

       clab1       clab2       clab3