Συμμετοχή σε εκδήλωση

Το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου τραγουδά για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

φωτο εκδήλωσης

Η Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου συμμετείχε στη συναυλία Diplomats for the Red Cross, η οποία διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα Λουτρακίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πραγματοποιήθηκε για τους σκοπούς του, στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019.

Πρέσβεις και Διπλωμάτες από τις 10 χώρες ερμήνευσαν τραγούδια από τις πατρίδες τους και απήγγειλαν κείμενα από την εθνική λογοτεχνία τους. Στη συναυλία επίσης συμμετείχαν οι διακεκριμμένοι καλλιτέχνες Γιάννης Ιωάννου, Καλλιόπη Βέττα, Φωτεινή Δάρρα, Γιώργος Παπαχριστούδης, το Petra Eyrnei Trio από την Τσεχία και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου υπό τη διεύθυνση του κ. Πελοπίδα Μαυρόπουλου. Μεταξύ άλλων ερμήνευσαν έργα του Μάνου Χατζηδάκι, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την επέτειο γέννησης του κορυφαίου συνθέτη που γεννήθηκε την 23η Οκτωβρίου του 1925 στην Ξάνθη.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο μοναδικός κ. Αλέξης Κωστάλας. Στην εκδήλωση περευρέθηκαν εκπρόσωποι του Ε.Σ.Σ. και της τοπικής αυτοδικοίκησης, καθώς επίσης η Διευθύντρια και οι καθηγητές του σχολείου προκειμένου να τιμήσουν αλλά και να απολαύσουν την εξαιρετική εμφάνιση των καλλιτεχνών και των μαθητών.

Η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου συνέπραξε με τη Φ. Ο. Λουτρακίου και την Φωτεινή Δάρρα, ερμηνεύοντας το έργο We are the World, καθηλώνοντας και συγκινώντας το κοινό και ταυτόχρονα εκφράζοντας μέσω της μουσικής τα ανώτερα ανθρωπιστικά ιδανικά που εκφράζει η φωνή του Ε.Σ..

Η προετοιμασία της χορωδίας έγινε από τους καθηγητές κ. Γκρέκα Πετούμενου και κ. Άρη Πιστόλα και η πιανιστική συνοδεία των Πρέσβεων από την καθηγήτρια κ. Κωνσταντίνα Βρεττού.

Συγχαρητήρια σε όλους γι΄ αυτήν την εξαιρετική και συγκινητική εμφάνιση!