ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Οι μαθητές/-τριες της Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου είχαν την τύχη να ξεναγηθούν από την αρχαιολόγο Δρ. Ελένη Κόρκα την Δευτέρα 24/10/2022 στην περιοδική έκθεση BioMuse «Από τα θραύσματα των οστών στις ιστορίες των ανθρώπων» που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση που παρουσιάζει την ζωή δέκα πραγματικών ανθρώπων που έζησαν στην Ελλάδα τα τελευταία 11.000 χρόνια, όπως προέκυψε μέσα από την μελέτη των σκελετικών τους καταλοίπων.

Οι μαθητές/-τριες του σχολείου μας ενημερώθηκαν για τις απεικονιστικές τεχνολογικές μεθόδους που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες για να ανασυστήσουν την καθημερινή ζωή, την διατροφή και τις γενετικές ιστορίες ατόμων που έζησαν στο παρελθόν και έμαθαν με ενθουσιασμό πολλά πράγματα για το πώς ζούσαν οι άνθρωποι παλιά.

Ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου για την πρόσκληση, καθώς και την Δρ. αρχαιολογίας κα. Ελένη Κόρκα για την κατατοπιστική ξενάγηση και προσβλέπουμε και σε άλλες τόσο ενδιαφέρουσες επισκέψεις!

collagearchaia